POP UP (PROGRAM)

Hele uken:

-vi selger et et stort utvalg dagligvarer helt uten engangsemballasje

-du kan levere egne epler og pærer i butikken og få eplemost i retur.

-vi oppdaterer «søppelbloggen» vår hver dag, for å vise hvor mye (lite) søppel vi har generert i løpet av dagen.

I tillegg har vi flere lærerike (og gøyale) aktiviteter i løpet av uka:

Mandag 

INTRODUKSJON TIL UEMBALLERT – HVORDAN LEVE MER BÆREKRAFTIG?

11:00

Butikken åpner. Det er mulig å få seg en god kopp kaffe og enkel lunsj for 45,-

17:30  (påmelding)

Miniforedrag og samtale som tar for seg hvordan man kan leve mer bærekraftig. Det er mulig å kjøpe Jennifers supersuppe for 50,-

Som en del av arrangementet viser vi hvordan du kan lage din egen tannkrem.

Gratis, send mail til hei@lokalkolonial.no for å melde deg på (begrenset antall plasser).

19:00 Butikken stenger, og vi oppdaterer «søppelbloggen».

Tirsdag

UEMBALLERT HANDEL

10:00 Butikken åpner.

11:00 Det er mulig å få seg en god kopp kaffe og enkel lunsj for 45,-

16:00 Butikken stenger, og vi oppdaterer «søppelbloggen» vår.

Onsdag

KONSERVÉR (SAFT, SYLT, FERMENTER)

10:00 Butikken åpner.

10:00-16:00  Eplepressing med Jennifer (påmelding).

Ta med egne epler og lag eplemost. Begrenset antall plasser. Send mail til eplejen@fruktdugnad.no for å melde deg på.

16:30 Fermenteringskurs med Charlotte Hagen (påmelding).

Hun vil demonstrere hvordan man går frem for å fermentere/melkesyregjære grønnsaker. Det vil være mulig å kjøpe med seg et glass så man kan følge syrningsprosessen hjemme, og etterhvert få et ferdig syrnet produkt. Det vil også bli gitt en kort innføring i baking med surdeig, og du kan få med deg litt surdeigskultur hjem. Sist men ikke minst blir det snakk om ulike former for fermentert drikke. Et virkelig fullverdig fermenteringskurs med andre ord.

2 timers kurs, 100kr. Påmelding til hei@lokalkolonial.no  (begrenset antall plasser).

19:00 Butikken stenger og vi oppdaterer «søppelbloggen» vår.

Torsdag

RESIRKULÉR, OG BRUK OPP RESTENE DINE

10:00 Butikken åpner.

11:00 Katharine Stavrinou har restemat-utfordring og lager mat av forskjellig matvarer som nærmer seg utløpsdato (påmelding).

100kr for restematkurs. Påmelding til hei@lokalkolonial.no , begrenset antall plasser.

ARRANGEMENTET MED MIA FROGNER ER DESSVERRE AVLYST PÅ GRUNN AV SYKDOM

18:30 Mia Frogner, forfatter og blogger bak GREEN BONANZA (blogg) og GRØNN BONANZA (bok). Hun skal prate om boka si, men også samtale med Thale fra Lokal Kolonial om bærekraft og hva det vil si å ta GRØNN BONANZA til hjertet.

Gratis, påmelding til hei@lokalkolonial.no (begrenset antall plasser)

18:00 Butikken stenger og vi oppdaterer «søppelbloggen» vår.

Fredag:

LAG MATEN DIN SELV (DET BLIR DET MINDRE SØPPEL AV)

10:00 Butikken åpner.

11:00 Enkel lunsj og kaffe til salgs for 45,-

12:00-14:00 Veronika fra BAREBRABARNEMAT deler ut smaksprøver på barnemat. Ta trilleturen innom oss med et tomt glass og fyll det opp. Benytt sjansen til å stille alle spørsmålene du måtte ha om barn og mat, Veronika er knallgod på ernæring for småtasser.

17:00 Katharine har workshop i hvordan lage VEGANSK BURGER. Det blir steg-for-steg forklaring og selvsagt mulighet til å spise burgerne etterpå. NAM!

100kr, påmelding til hei@lokalkolonial.no (begrenset antall plasser).

19:00 Butikken stenger, og vi oppdaterer «søppelbloggen» vår.

Lørdag:

11:00 Butikken åpner.

Enkel lunsj og kaffe til salgs for 45,-

Det blir salg av second-hand tøy og sko til inntekt for UNICEFs arbeid i Syria.

16:00 Butikken stenger for denne gang.